Homeentappaja, homeenestoaine, homeenpesuaine

Tuotenro: 6030
alk. 22,00


Homeentappaja on Homeenestoaine ja homepesuaine

 

Homeentappaja-Pohjuste on alkujaan 4 Öljyn Laatumaalin alle suunniteltu pohjuste. Tiivisteenä se on edullinen ja riittoisa ulkopintojen homeenestoaine, joka poistaa olemassa olevan homeen, ja toisaalta ehkäisee uuden homekasvuston syntymistä. Homeentappajaa voidaan käyttää sekä uusien että vanhojen seinäpintojen käsittelyyn ennen pintakäsittelyjä. Homeentappajaa on saatavissa 1 ja 5 litran astioissa ja sen laimennussuhde on tavallisesti 1:10, mutta vaikeissa tapauksissa liuoksen suhde voi olla jopa 1:5.

Milloin käytetään homeen-estoainetta?

Virtasen Homeentappaja-Pohjustetta käytetään maalattavan alustan desinfiointiin ennen maalausta. Sen käyttö maalin alle jäävänä pohjusteena suojaa tehokkaasti päälle tulevaa maalia homekasvustoilta.  

Maalattavien pintojen homeeneston tarve

Homeentorjuntakäsittely on aina tarpeellinen. Vaikka maalattava pinta olisikin silmämääräisesti katsottuna homeeton ja puhdas, siinä on kuitenkin runsaasti home- ja sieni-itioitä. Näitä itiöitä ei kannata jättää elinvoimaisina uuden maalin tai muun pintakäsittelyaineen alle odottamaan sopivia kasvuolosuhteita. Maalattuihin pintoihin pätevät täysin samat asiat kuin maalaamattomaankin puupintaan. Tee ensin pohjatyöt ja toimi sitten alla olevien ohjeiden mukaan. Homeentorjuntakäsittely ei vaikuta haitallisesti seinässä olevaan vanhaan maalikerrokseen. Muista lisäksi se, että erittäin huonokuntoista, lahonnutta tai muuten vaurioitunutta puuta ei paraskaan maali pelasta. Jos työn aikoo tehdä huolellisesti, tulee vaurioituneet osat rakenteista korvata uudella ja edetä sitten ohjeiden mukaan.

Miksi homeet on lisääntyneet?

Mitä maalaamiseen tulee, eräs aikamme suurimpia ongelmia on home. Ympäristömme ja ilmastomme on muuttunut paljolti viimeisten vuosikymmenten aikana. Materiaalit ovat muuttuneet, rakennustuotannon vauhti on moninkertaistunut ja rakennusmateriaalin kierto on nopeampaa kuin koskaan ennen. Toisaalta myös kiristyvät ympäristödirektiivit asettavat maalien koostumukselle omat vaatimuksensa. Nykypäivänä rakennetaan tiiviisti, omakotitalojenkin etäisyys toisistaan saattaa taajaan rakennetulla alueella olla vain muutamia metrejä. Ennen rakennettiin harvakseltaan, mäkien päälle ja käytettiin huolellisesti kuivattua puutavaraa. Myös ilman likaantuminen ja saasteet tuovat jatkuvasti lisää ongelmia. Lika ja saasteet luovat kasvualustan uudenlaisille haittatekijöille. Erilaiset sienikasvustot ja home ovat ehkä varteenotettavin ongelma, mitä rakentamiseen ja maalaamiseen tulee. Hyvin suunnitellulla ja huolellisella työllä, ja ohjeita noudattamalla päästään hyvään lopputulokseen.

Homeentorjuntakäsittely

Riittoisuus vaihtelee eri laimennussuhteilla, eri käyttäjillä ja alustoilla runsaasti. Suuntaa antavasti voi ajatella että Homeentappaja tiivistettä tarvitaan 1:10 laimennettuun pohjustukseen suunnilleen 1 L / 60 seinäneliötä ja pesuhommissa 1:5 laimennuksella suunnilleen tuplaten.

Homepesu Virtasen Homeentappajalla

Valmistamme Homeentappajaa sekä 1 litran että 5 litran astioissa. Homeentappaja-liuos on tiiviste. Sitä tulee laimentaa vedellä noin 1:10. Mikäli liuosta käytetään jo olemassa olevan vaikean homeen poistoon (homepesuun), voi tiivisteen laimennussuhde olla voimakkaimmillaan 1:5. Levitä laimennettu liuos siveltimellä maalattavalle pinnalle ja anna vaikuttaa 12 tuntia. Pese tämän jälkeen seinä puhtaaksi, parhaat välineet tähän työhön ovat karkea harja sekä painepesuri.

Homeenesto pohjustus Virtasen Homeentappajalla

Kaikkien seinämaaliemme pohjustukseen pitää levittää kerros Homeentappajaa, jota ei kuitenkaan pestä enää pois, vaan se jätetään maalattavaan pintaan. Maalattavan alustan kuivuttua voidaan aloittaa maalaaminen ohjeiden mukaisesti.

Kuivumisaika ennen maalauksen aloittamista

Virtasen Homeentappaja on sideaineeton ja siksi altis vesisateelle. Maalaustyöt kannattaa aloittaa mahdollisimman pian maalattavan pinnan kuivuttua Homeentappaja-pohjustuksen jälkeen! Suosittelemme kuivumisajaksi kuitenkin jopa kahta vuorokautta. Työn aikana on huolellisesti varottava aineen joutumista silmiin, kuten myös ihokosketusta on vältettävä, siksipä suosittelemme suojalasien- ja hansikkaiden käyttöä. Suojaa myös ikkunat ja välittömässä läheisyydessä olevat puutarhakasvit. Mikäli levityksessä käytetään ruiskua, kannattaa käyttää myös hengityssuojainta.

Suosittelemme myös


Selaa tätä tuoteryhmää: Maalit
Powered by Powered by